X
 

Norges tennisforbund gratulerer.

  • Aslak Paulsen.jpg
  • Aslak Paulsen 1.jpg

Hvordan står det til Aslak og hva gjør du på for tiden?

-Etter mange år i Oslo, så flyttet jeg med hele familien ”hjem” til Ålesund i august 2014.
I forbindelse med flyttingen sa jeg opp jobben i Norges Tennisforbund (NTF) og jobbet for Aalesund International School  som Business Manager. Sommeren 2016  tok NTF igjen kontakt å ville ha meg tilbake. 1 januar 2017 startet jeg opp igjen med et 100% engasjement for Tennisforbundet. Men jeg er fortsatt stasjonert i Ålesund, med litt pendling til og fra Oslo og andre norske byer.

Hva kan du fortelle om Kristiansund tennisklubb fra dine yngre dager?
-Det første jeg tenker på med Kristiansund er klubbturene med Ålesud TK for å spille kretsmesterskap. Da var både Volda, Molde, Ålesund og Kristiansund godt representert.
Kristiansund TK var den gang veldig levende og vi ble alltid tatt veldig godt i mot med både privat innkvartering og gode sosiale rammer.
Jeg husker også at dere hadde en innendørshall (lagerhall?) Hva har skjedd med den?
 

Hvilke tanker gjør du deg om innsatsen som nå er lagt ned ifm nytt banedekke i Kristiansund tennisklubb?
- Norsk idrett er helt avhengig av grasroten og frivilligheten. Det som Kristiansund har fått til på så kort tid er det bare å ta av hatten for. Det ligger ufattelig mye innsats og pågangsmot for å gjøre en slik jobb. Foruten å få satt et nytt tennisanlegg til verden har dere modernisert driften med nytt medlemsregister, twitter, facebook, banebookingssystem og adgangskontroll for drop in. Jeg er rett og slett imponert!

Hvordan er rekrutteringen til tennis i Norge for tiden?

- Tennisforbundet har i dag ca 26.500 medlemmer. Hvert år er det ca 100-400 nye som finner veien til en tennisklubb. Det er svært positivt. Når det gjelder aktivitet under 12 år er det utrolig god deltakelsesfrekvens på Team Tennisskolen events. Tennis, som andre idretter, har en viktig utfordring; det er å ta enda bedre vare på spillerne i ungdomsårene slik at de ikke går til treningssenter eller blir passive utenfor NIF familien.

Er det noen spesielle du husker godt som var gode i Kristiansund?
- Anders Haaskjold Eide og Krister Hoel husker jeg også godt fra den tiden. De spilte i samme aldersklasse som meg.
 

Hva skal til for å bli en god tennisspiller? Type trening? Timer? Osv….
- Om jeg skal svare på det så må dere sette av noen dager…Men de som er ferdighetsorientert og trives med å trene har gode forutsetninger.

Innen toppidretten i Norge snakkes det om at 10 000 timer må til for å kunne nå på et nasjonalt nivå. Hvor ligger dette innen tennisen?
- Dette er tall hentet fra Istvan Balyi sin undersøkelse for en del år tilbake og henviser til antall kvalitative treningstimer man må ha for å nå et internasjonalt nivå innen sin idrett. I tennis er nok antall timer enda høyere. Gjennomsnittsalderen for topp 100 spillere i ATP/WTA er henholdsvis 27/25.  

Hvordan har treningsmetoder og prioritering forandret seg innenfor tennisen de siste 10 årene? Vi ser blant annet spillere som holder ut lenger og lenger. Dette har ……………..?

- I dag ser vi flere allsidige spillere enn vi gjorde før. De mestrer de fleste deler av spillet og har et repertoar som er vesentlig større enn tidligere. På topp nivå trenes det mer fysisk enn tennis. I tillegg har vi i dag bedre utdannende trenere og teknologien gjør at spillerutvikling er mer faktaorientert enn tidligere.

Så helt til slutt Aslak, vi skal ha klubbmesterskap i september. Det hadde vært veldig hyggelig om du kom på finaledag og ble med på banketen?

Kalenderen er ganske full i september, men håper å få det til.

 

På vegne av KRTK sier vi hjertelig takk for god samarbeid og en herlig tennisprat Aslak! 

 

#TennisForAlle


Tilbake

Kontakt oss


Kristiansund Tennisklubb

Tennisveien 

6508 Kristiansund N

 

922 40 508 Erik Rognskaug (Klubbformann)
post@ksutennis.no


 Følg oss på Facebook
 Følg oss på Twitter

Kontaktskjema