X
 

Prosjekt: Nytt banedekke

  • Erik og Svein Aage.JPG
  • IMG_3406.JPG
  • IMG_3409.JPG
  • IMG_3457.JPG
  • IMG_3468.JPG

Vi var giret og spente etter årsmøtet som ble avholdt 9 mars 2017. Det ble vedtatt en oppgradering av våre 2 hovedbaner i tennisveien. Erik Rognskaug hadde jobbet med prosjektet i 2-3 måneder og stod for søknad om tippemidler. Vi besluttet raskt å sette prosjektet til livs og bestilte jobben hos unisport. De skulle komme i starten av mai 2017 for å legge nytt banedekke. Før den tid hadde klubben en enorm jobb å gjøre i form av dugnad. Styret besluttet å gjøre grunnarbeid selv for å spare ca 60 000 kroner. Dette arbeidet ble vesentlig mer omfattende enn da vi besluttet det, for å si det mildt. Vår del av jobben bestod i å rydde banedekke for groe, ugress og annet som over mange år har fått vokst frem i fred og ro. Deretter skulle det bores ca 8000 dreneringshull, 4000 pr bane, a 12mm x 400/500mm dybde gjennom betongen. Vi gikk på med godt mot og det var mye latter, men det skal sies at dette arbeidet ble tungt. Gamle rygger og vonde skuldre fikk virkelig kjørt seg, men vi kom i mål takket være en strålende innsats av styret og spesielt Svein Aage Neergaard. Denne jobben tok trolig 450 timer over en 2-3uker før påsken 2017.

Vi gikk deretter på med terrassevaskere for å fjerne mose og støv / grus fra boring. Her ønsket vi ikke at det skulle være igjen noe som kunne få fotfeste til å gro under kunstgresset når den tid kom. Det hadde også vokst frem godt med ugress i kanter av begge baner som krevde sin innsats. Deler av grunnflate ble avrettet og masse ble fylt i rundt de fleste sider av begge baner.

Klubben ble klar og utstyr ble levert i tennisveien tidlig i mai. Unisport hadde ankommet Kristiansund og vi badet i sol. Dette var et prosjekt som var væravhengige fordi kunstgress skulle limes sammen, men ikke til underlag. Det var også viktig med oppholdsvær når sand skulle påføres, visst ikke ville den bare pakke seg sammen. En viktig del av jobben bestod i å få på tilstrekkelig sand og ikke minst få jobbet den ned i kunstgress dekket. Her ble det bæring av 24 tonn sand i 25 kg sekker, fra utside av anlegg og inn på baner. Vi fylte sanden i spesielle beholdere som ble kjørt rundt utover baner for å spre sand. Etter en 3-4 intensive dager ble det både stive nakker, rygger og hender. Nå gikk vi på adrenalin og sult på å få spille på dette fantastiske underlaget. Gutta fra unisport med Sven i spissen var helt fantastiske og alltid positive. De gjorde en veldig god jobb for oss, men de fikk også svært god hjelp fra ett villig dugnadskorps. Svein Aage, Erik Rognskaug og Kjetil Johnsen fortjener en spesiell takk for sine bidrag. Uten de hadde ikke dette blitt realisert. Så må det heller ikke glemmes at formann og nestleder, Erik Lervik og Svein Stokke la ned en herlig innsats. Kristiansund kan takke disse for å ha fått ett topp moderne tennisanlegg.

Vi tok også en skikkelig ryddesjau rundt på utside av anlegget vårt. Det ble hugget ned massevis av trær bak og ved den ene side av baner. Dette ble en fysisk batalje og vi dro trær frem og kjørte alt gjennom en flisemaskin som Odin Utleie AS velvillig lånte oss en hel ettermiddag og kveld. 

 

#TennisForAlle

 


Tilbake

Kontakt oss


Kristiansund Tennisklubb

Tennisveien 

6508 Kristiansund N

 

922 40 508 Erik Rognskaug (Klubbformann)
post@ksutennis.no


 Følg oss på Facebook
 Følg oss på Twitter

Kontaktskjema